A kétsoros elrendezésnél a konyha két egymással szemben levő oldala bútorozott. Ez az elrendezés biztosítja a
leghatékonyabb térkihasználást, mivel a munkaháromszöget alkalmazva a munkavégzés közben megtett utak
hossza jelentősen lerövidül, ezáltal a konyha kényelmesen használható. Érthető, hogy a konyhafőnökök ezt az
elrendezést kedvelik a legjobban. A hajókonyha mindkét oldalán egy-egy pultsor fut végig, a köztes szabad
hely ideális esetben 1,20 méter. Hátrány, hogy munka közben 180°-os fordulatokat kell tenni. A bútorok,
berendezések elhelyezésénél célszerű ügyelni arra, hogy a mosogató és a főzőfelület egy oldalra kerüljön, és a
munkacentrumokat ne válasszuk szét (ez sajnos nem mindig megvalósítható), és a másik oldalon kap helyet a
munkafelület és tároló helyek. A legfontosabb szabály, hogy a konyhában kerülni kell az átmenő forgalmat,
mivel ez akadályozza a kényelmes munkát. Ez a forma az elemek elrendezésének nagyobb variációs
lehetősége mellett jobb térkihasználást biztosít, mint az egysoros. Alkalmazása ott ajánlott, ahol a konyha
keskenyebb végeinek beépítése valamilyen oknál fogva (nyílászárók, fűtőtest stb.) nem lehetséges.
Kialakításának feltétele a minimum 240 cm széles konyha (2×60 cm konyhabútormélység + 120 cm
közlekedőrész).
leghatékonyabb térkihasználást, mivel a munkaháromszöget alkalmazva a munkavégzés közben megtett utak
hossza jelentősen lerövidül, ezáltal a konyha kényelmesen használható. Érthető, hogy a konyhafőnökök ezt az
elrendezést kedvelik a legjobban. A hajókonyha mindkét oldalán egy-egy pultsor fut végig, a köztes szabad
hely ideális esetben 1,20 méter. Hátrány, hogy munka közben 180°-os fordulatokat kell tenni. A bútorok,
berendezések elhelyezésénél célszerű ügyelni arra, hogy a mosogató és a főzőfelület egy oldalra kerüljön, és a
munkacentrumokat ne válasszuk szét (ez sajnos nem mindig megvalósítható), és a másik oldalon kap helyet a
munkafelület és tároló helyek. A legfontosabb szabály, hogy a konyhában kerülni kell az átmenő forgalmat,
mivel ez akadályozza a kényelmes munkát. Ez a forma az elemek elrendezésének nagyobb variációs
lehetősége mellett jobb térkihasználást biztosít, mint az egysoros. Alkalmazása ott ajánlott, ahol a konyha
keskenyebb végeinek beépítése valamilyen oknál fogva (nyílászárók, fűtőtest stb.) nem lehetséges.
Kialakításának feltétele a minimum 240 cm széles konyha (2×60 cm konyhabútormélység + 120 cm
közlekedőrész).